Poletni tabor z 'FUTURE LEARNING'

Image property of FL

FUTURE LEARNING je dublinska jezikovna šola, ki svoje poslanstvo usmerja v jezikovno izobraževanje otrok, starih od 11 do 17 let. (Povprečna starost je 13.) Svoje otroke jim zaupajo starši iz cele Evrope. Svoj unikatni jezikovni program ponujajo tudi slovenskim otrokom.

Posebnost šole je izobraževanje, ki poteka prek spletnih aplikacij in za svoje delo ne uporabljajo nobenega papirja (učbeniki, zvezki ...). Otroke usmerjajo v uporabo spletnih aplikacij, ki omogočajo jezikovno izobraževanje. Njihove učilnice so vrhunsko multimedijsko opremljene, učenci pa poleg njihovih pripomočkov potrebujejo le svoj pametni telefon ali tablico. Aplikacije in način izobraževanja omogočajo, da otroci pridobljeno znanje in spretnosti uporabljajo pri svojem nadaljnjem izobraževanju doma.

Vtisi E.P., ki je tabor obiskala 2015:
V Dublinu je bilo super! Družina, pri kateri sem stanovala je bila izjemno prijazna, sostanovalki iz Španije in Kitajske zelo zgovorni, učitelji so bili pripravljeni pomagati, učne ure so bile res odlične! Spoznala sem dve Rusinji, dve Nemki, dobila ogromno prijateljev iz Španije in Italije. Z dekleti iz Rusije se vidim čez 2 tedna, čez poletne počitnice grem k Alejandri (sostanovalki) v Španijo, torej lahko zaključim, da smo ostali v dobrih odnosih in se redno slišimo, vendar žal le prek socialnih omrežij. Izleti v bližnje kraje Dublina so bili organizirani odlično! Priporočam, da greš na potovanje sam/a, saj imaš na ta račun neomejen izhod (za razliko od Španskih in Italijanskih prijateljev, ki so bili tam z učitelji), prisiljen/a si govoriti le tuj jezik in morda se kakšnega še naučiš ;) Zagotavljam ti, da ti ne bo dolgčas in potrjujem, da se RES splača it!

Image property of FL

Programi za otroke:

Summer programms/jezikovni programi:

V razredu je maksimalno 15 učencev.

Lokaciji:
Dublin, Irska: od 26. junija do 4. avgusta 2017, prihodi ob sobotah in nedeljah
Canterbury, Velika Britanija: 3.julija do 4. avgusta 2017, prihodi ob nedeljah

Cenik

Nastanitev je možna ali v študentskem domu (Dublin, Cantenbury) ali pri družini gostiteljici (Dublin).

Družina gostiteljica, Dublin: vse družine so skrbno izbrane in preverjene. V Dublinu so iz dublinskih predmestnih vasic: Malahide, ob obali, ki je hkrati tudi turistična destinacija, z veliko atraktivnimi znamenitostmi, Portmarnock in Donabate. Prevoz otrok iz šole do družine in nazaj je organiziran z njihovim šolskim avtobusom. Naselja so oddaljena pribl. 25 minut vožnje od mestnega središča in je z mestnim potniškim prometom dobro povezano.

Pri družini gostiteljici je navadno še en otrok, vendar druge narodnosti.

Program z družino gostiteljico vsebuje:

Izbor popoldanskih aktivnosti (všteto v ceno programa):

Cena programa:
Dublin, Irska: 1455 EUR (14 dni, pri družini gostiteljici) – za več tednov glej priloženo prijavnico
Dublin, Irska: 1855 EUR (14 dni, v študentskem domu) – za več tednov glej priloženo prijavnico
Canterbury, GB: 1500 GBP (14 dni, v rezidenčni hiši) – za več tednov glej priloženo prijavnico

Image property of FL

Študentski dom - EMMAUS CENTER, Dublin, Irska: je študentski dom, ki med šolskim letom gostuje do 5000 študentov. Sobe so en-suite, nadstandardne in so opremljene z brezžično wi-fi povezavo. Dom je lociran v ruralnem okolju z veliko sprehajalnimi in športnimi površinami. Za varstvo otrok (24 ur na dan) skrbijo strokovno usposobljeni zaposleni in ustrezajo visokim standardom 'varstva otrok' ter so preverjeni s strani policije. Locirana je 10 minut od šole. Otroci imajo šolski prevoz preskrbljen v obe smeri.

LANFRANC HOUSE, Cantenboury, UK: rezidenčna hiša je od Christ Church University, kjer potekajo tečaji, oddaljena 7-10 minut hoje.
Canterbury: Je manjše mesto s 44.000 prebivalci, locirano ob reki Stour. Je eno najbolj obiskanih mest v Veliki Britaniji in njegova katedrala je ena najbolj obiskanih turističnih točk v Veliki Britaniji. Mesto ima najstarejšo šolo v državi (The Kings School) in največji delež študentov na prebivalca.

Program nastanitve v domu vsebuje:

Image property of FL

Izbor popoldanskih aktivnosti je enak kot pri nastanitvi pri družini.

Prevoz od letališča do Dublina/šole:
Letalska karta ni všteta v ceno programa. Letalski prevoz iz LJ do Dublina nima direktne povezave in je potrebno enkrat prestopiti. Direktni prevozi so iz beneškega letališča.
Osebje FL šole lahko vašega otroka pričaka na dublinskem letališču in ga pripelje do šole. Enako ga ob končanem programu pripelje na letališče. Potrebno je doplačilo.

Prevoz od letališča do Canterbury-ja:
Osebje FL lahko pričaka vašega otroka na vsakem londonskem letališču in ga varno dostavi do šole ali družine gostiteljice. V priloženi prijavnici so cene za posamezno letališče.

Brošura o jezikovni šoli in poletnih programih (v angleškem jeziku).

V kolikor se odločite za poletni program za vašega otroka, izpolnite priloženo prijavnico ter izpolnjeno in skenirano vrnite na e-naslov: info@c00lsch00l.eu. Na istem naslovu smo vam na voljo tudi za dodatna vprašanja. V kolikor se iz iste šole odloči več otrok za obisk FL, vam program predstavimo tudi na vaši šoli (z dovoljenjem dotične šole).

Rok prijave je MAJ 2017.

PRIJAVNICA

Promocijski spot 'FUTURE LEARNING'